Actueel

< Terug

Jan Lavrijsen te gast in de podcast van Medisch Contact

14 juli 2023

Niemand met een langdurige bewustzijnsstoornis valt vanaf nu tussen wal en schip. Specialist ouderengeneeskunde Jan Lavrijsen vertelt in de studio van Medisch Contact over dit geslaagde voorbeeld van zorg met een laag volume en hoge complexiteit (LVHC). Tijdens het EENnacoma symposium legde hij de afkorting voor deze doelgroep ook uit als Lang Volhouden met Hoge Compassie.

Onlangs heeft de VWS-commissie Expertise Centra Langdurige Zorg (CELZ) met grote waardering een positief deskundigadvies uitgebracht over het doelgroepnetwerk voor mensen met een langdurige bewustzijnsstoornis (LBS).

Een bijzondere erkenning waar Jan dan ook erg trots op is: ‘Na jarenlang met passie verbinden in een nog onbekend en verborgen werk- en onderzoeksterrein, is deze erkenning een krachtige impuls voor het verder ontwikkelen, toepassen en verspreiden van deze specifieke kennis.’ Marieke Braks, voorzitter van CELZ deelt Jan’s enthousiasme: ‘Tijdens de werkbezoeken hoorden wij het motto ‘als het ergens kan, kan het hier’. En dat hebben we gezien en ervaren! Wij zijn trots op en onder de indruk van de inrichting, opbouw en het wetenschappelijk onderzoek van dit doelgroepnetwerk en ervaren het als een belangrijke mijlpaal dat de kennis en expertise voor deze cliënten erkend, beschikbaar en doorontwikkeld wordt.’