Actueel

< Terug

Maak kennis met Dominique Lescure - Netwerkcoördinator EENnacoma

13 juni 2024

Tijdens mijn studie Sociologie heb ik stagegelopen bij het Nivel. Daar raakte ik enthousiast voor het doen van onderzoek binnen de gezondheidszorg en ik bleef dan ook na mijn studie bij het Nivel werken voor verschillende (internationale) projecten. Na het Nivel heb ik, na een korte tussenstop bij IQ Health (een wetenschappelijke afdeling van het Radboudumc), gewerkt voor het Erasmus MC en de GGD Rotterdam-Rijnmond. Daar onderzocht ik hoe we de communicatie over antibiotica tussen huisartsen en patiënten met een migratieachtergrond kunnen verbeteren.

Dominique

Dominque Lescure - Netwerkcoördinator EENnacoma

In samenwerking met Pharos hebben we een training voor huisartsen en eenvoudig informatie-materiaal over antibiotica ontwikkeld.

Waarom spreekt deze functie/EENnacoma je aan?
Als onderzoeker was het niet altijd mogelijk de vertaalslag te maken naar de praktijk en daardoor haalde ik niet genoeg voldoening uit mijn werk. De functie als netwerkcoordinator bij EENnacoma spreekt me sterk aan omdat ik hierbij dichter bij de praktijk sta en ik op een directe manier iets kan betekenen in het verbeteren van de zorg voor mensen met ernstig NAH. Ik vind het heel inspirerend hoeveel er al voor deze kwetsbare groep is bereikt dankzij vele gepassioneerde professionals. Het geeft me veel energie binnen dit actieve en betrokken netwerk te werken.  

Waar kijk je (het meest) naar uit?/ heb je super veel zin in?
Op de korte termijn kijk ik erg uit naar het symposium op 20 juni. Ik ben benieuwd naar de presentaties van alle sprekers. Op de lange termijn heb ik zin om flinke stappen te maken in het opzetten van een klankbordgroep waarmee we naasten en cliënten nauwer bij het netwerk kunnen betrekken en ik kijk ernaar uit om samen met onderwijskundige Ingrid Doornbos een basisscholing LBS te ontwikkelen.