Actueel

< Terug

Maak kennis met Marjon Kamp - Netwerkmanager EENnacoma

11 juni 2024

Ik kom oorspronkelijk uit de achterhoek (Groenlo) en ben voor mijn studie naar Utrecht gegaan. Hier heb ik biomedische wetenschappen gestudeerd met een master gericht op infecties en immuniteit. Daarna ben ik in Groningen begonnen aan mijn PhD, hier onderzocht ik op eiwit niveau hoe amoebecellen een stof kunnen herkennen en daar naartoe bewegen. Dit is een proces wat menselijke immuuncellen ook gebruiken om naar de plaats van infectie toe te bewegen. 4 jaar terug in 2020 startte ik bij GAIN (Gelders zorgnetwerk infectiepreventie) waar ik als programmamedewerker aan de slag ging en meerdere projecten heb begeleid omtrent infectiepreventie en antibioticaresistentie.

Marjon Kamp

Marjon Kamp - Netwerkmanager EENnacoma

Na 2 jaar ben ik de netwerkcoördinator geworden (is hetzelfde als netwerkmanager hier) en heb ik meer geproefd van de bestuurlijke en strategische kant. Eind 2023 ben ik gestopt bij dit netwerk, het was tijd voor een nieuwe uitdaging.

Waarom spreekt deze functie/EENnacoma je aan?
Ik vind het leuk om in een netwerk, waar veel verschillende belangen leven, een goede weg te vinden waar iedereen achter staat en om te zien hoe een goede samenwerking iedereen verder brengt. Hierbij is het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, maar ook dat er knopen worden doorgehakt zodat er ook vooruitgang is. Als netwerkmanager heb ik hier een belangrijke rol in. Ik merk verder dat bij EENnacoma er heel veel gedreven mensen werken die echt hart hebben voor deze complexe patiëntengroep. Deze passie, de fijne collega’s en de uitdaging van werken in een netwerk maken dit voor mij een mooie functie.

Waar kijk je (het meest) naar uit?/ heb je super veel zin in?
Bij de laatste verdiepingsdag hebben we een start gemaakt aan de werkgroep onderzoeksagenda. Er zijn hele leuke plannen ontstaan hoe we de kennisvragen gaan ophalen en ik kijk er naar uit om deze sessies bij de verschillende partners te organiseren en uit te voeren. Hierbij komen mijn werk en mijn hobby samen, omdat we via storytelling hopen dichter bij de kern te komen van welke vragen er nog spelen op de werkvloer.