Actueel

< Terug

Werkbezoek Zuid-Koreaanse hoogleraar

13 september 2023

Vanaf 7 september j.l. bracht hoogleraar revalidatiegeneeskunde Jongmin Lee een driedaags werkbezoek aan EENnacoma. Hij is verbonden aan de Konkuk University School of Medicine in Seoul en heeft speciale interesse voor mensen met ernstig NAH en LBS in het bijzonder. Omdat er in zijn land voor mensen met LBS nauwelijks iets ontwikkeld is na het ziekenhuis, liet hij zich na een congres in Lyon persoonlijk informeren over hetgeen in Nederland is ontwikkeld.

Dag1elgjanberno

Jan Lavrijsen, Jongmin Lee, Berno Overbeek

In het Radboudumc werd hij voorgelicht over de historie, actualiteit en context van de ontwikkelde keten, gekoppeld aan onderzoek, het netwerk en de ontwikkeling van een kenniscentrum met expertisecentra (foto 1 met Jan Lavrijsen en Berno Overbeek). Daarbij werd ook het recente onderzoek naar minimaal bewuste toestand gepresenteerd. Op de tweede dag was hij te gast bij PZC Dordrecht, waar het team hem kennis liet maken met Langdurige Intensieve Neurorevalidatie (LIN) en chronische zorg voor mensen met LBS (foto 2 met Manju Virk en Agnes Den Besten). De derde dag stond in het teken van Vroege Intensieve Neurorevalidatie (VIN) op locatie het Leijpark van Libra Revalidatie en Audiologie in Tilburg (foto 3 met Kim Santegoets, Henk Eilander en Jan Lavrijsen). Daar maakte hij ook kennis met Henk Eilander (foto 4) om zich te laten informeren over de pioniersfase van neurorevalidatie en de samenwerking met langdurige zorg vanaf de jaren 80.

Pzcmanjuagnes1

Manju Virk, Jongmin Lee, Agnes Den Besten

Lunch

Jan Lavrijsen, Henk Eilander, Kim Santegoets, Jongmin Lee

Henk3 Uitleg

Henk Eilander, Jongmin Lee

Tijdens het werkbezoek werd ook het eerder en lopend onderzoek toegelicht en was hij getuige van contacten met patiƫnten. Hij gaf aan veel kennis en inspiratie te hebben opgedaan die hij in eigen land kan gebruiken om een zorgmodel te ontwikkelen. Met dank aan alle medewerkers die aan het werkbezoek hebben bijgedragen.