Over ons

< Terug

Thebe

Regio: Zuid Nederland

Locatie: Aeneas, Breda | Elisabeth, Goirle

Voor wie?

De behoefte aan zorg en begeleiding bij NAH verschilt per persoon. Bij Thebe hebben wij veel ervaring met de behandeling van mensen met NAH in alle leeftijden (gemiddeld tussen de 25 en 70 jaar). Met onze kennis en expertise stemmen wij onze zorg af op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënt.

Behandeling en zorg

Als (enig) herstel nog mogelijk is, bieden wij (naast reactivering en geriatrische revalidatie) cognitieve neurorevalidatie. Als herstel van hersenletsel niet meer mogelijk is staan we met u en uw familie stil bij wat dit voor u betekent, en hoe u nog zoveel mogelijk kan doen wat voor u belangrijk is. Samen met u en uw familie helpen wij u om zo veel mogelijk te blijven doen wat u gewend bent om te doen. Afhankelijk van wat u nog kunt, krijgt u meer of minder zorg en begeleiding.

Op onze locatie Aeneas in Breda bieden wij kleinschalige woongroepen voor mensen met NAH. We kijken in welke mate u behoefte heeft aan o.a. structuur, sociale interactie, geborgenheid en dosering van prikkels. Mensen met vergelijkbare behoeften wonen bij elkaar.

Onze locatie Elisabeth in Goirle is een specialistisch verpleeghuis voor mensen met een complexe zorgvraag, waaronder niet aangeboren hersenletsel (NAH). Ook hier kijken we samen in welke mate u behoefte heeft aan o.a. structuur, sociale interactie en dosering van prikkels. Waardigheid en eigen regie staan hoog in het vaandel. Op een van onze afdelingen werken we met leefmilieus, namelijk structurerend en stimulerend. Elisabeth biedt de mogelijkheid om de vaardigheden en interesses van haar bewoners verder uit te diepen door de dagbehandeling Jannendries en de bijbehorende werkplaats.