Actueel

< Terug

De Henk Eilanderprijs: Doe mee en win €5000,-!

25 januari 2024

Heeft jouw organisatie een nieuwe vorm van begeleiden of behandelen bedacht? Verbetert deze het welzijn of vergroot die het functioneren van patiënten met een langdurige bewustzijnsstoornis en/of dat van hun naasten? En is jouw organisatie één van de netwerkinstellingen van EENnacoma?

Meld je dan aan voor de Henk Eilanderprijs en maak kans op €5000,- om de innovatie verder te brengen!

Het kan gaan om een bepaalde aanpak, om een nog niet eerder gebruikte therapievorm, om een toepassing van nieuwe technieken, of om het gebruik van bestaande technieken op een nieuwe manier. Alles is goed, mits het aan de patiënt en/of zijn naasten ten goede komt. Het gaat niet om het makkelijker maken van het werk, zonder dat de patiënt en/of zijn naasten dat direct merkt.

Wij nodigen nadrukkelijk verpleegkundigen en therapeuten uit om zich voor deze prijs te melden

Je wint niet alleen een prachtig geld bedrag maar ook...

De “Henk Eilanderprijs” is een jaarlijkse prijs en bestaat, naast een prachtig geldbedrag, uit een speciaal ontworpen afdruk van een bonsaiboompje in de vorm van het brein met zijn stam in een pot (met het EENnacoma-logo), als metafoor voor de zorg die nodig is om mensen met een langdurige bewustzijnsstoornis te behandelen: groeien, snoeien, en voeding en water geven.

De tekening is gemaakt door Benthe Noordman (Studio North) met behulp van een speciale printtechniek, foil transfer genoemd.

Image (1)

Hoe kan ik mee doen?

 • Stuur jouw idee uiterlijk maandag 3 juni 2024 in via eennacoma.elg@radboudumc.nl
 • Dat mag op jouw eigen manier: wil je een video maken? Informatie aanleveren in een tekst? Of een presentatie maken ? Alles mag!
 • In de aanmelding moet de volgende informatie worden verwerkt:
  • Wat houdt de innovatie, vernieuwing of verbetering in?
  • Wie is daarbij betrokken?
  • Wat levert dit op voor cliënten, naasten en zorgprofessionals?
  • Hoe zou je deze innovatie verder willen brengen?
  • Verwacht je dat de innovatie ook bij andere organisaties toegepast kan worden?
 • De jury beoordeelt alle ingestudeerde ideeën. De winnaar wordt bekendgemaakt op het EENnacoma-symposium van 20 juni 2024.

De winnaar van de Henk Eilanderprijs 2024 presenteert samen met zijn of haar collega’s de innovatie op het EENnacoma-symposium van 2025!