Actueel

< Terug

Maak kennis met Nicole Janssen

21 oktober 2022

Een brug slaan tussen de wetenschap en de praktijk is onmisbaar om de zorg en kwaliteit van leven te verbeteren. Beide kanten kunnen veel van elkaar leren om samen de beste zorg te leveren voor kwetsbare groepen en hun naasten. Bij UKON/EENnacoma krijg ik de kans om bij te dragen aan deze belangrijk vertaalslag waarbij ik verbinding kan leggen tussen uiteenlopende expertises.

Gezondheid is een thema dat mij altijd heft aangesproken. Ik heb daarom voor de opleiding Gezondheidswetenschappen in Maastricht gekozen. Hoewel ik de wetenschap super interessant vond, wilde ik een link met de praktijk en een brug vormen tussen verschillende expertises. Na het afronden van de master Health Food Innovation Management, heb ik in diverse functies bij

Nicole Linkedin

Nicole Janssen - netwerkcoördinator UKON & EENnacoma

Mead Johnson Nutrition (babyvoeding) gewerkt. Hier kon ik een vertaalslag maken van onderzoek naar de praktijk, zoals het vertalen van wetenschappelijke artikelen naar begrijpelijke communicaties. Ik ben gedreven om deze vaardigheden te gaan gebruiken om het doelgroepnetwerk EENnacoma te ondersteunen.

Door de oprichting van het samenwerkingsverband EENnacoma is een grote stap gezet in het verbeteren van zorg voor mensen met ernstig niet-aangeboren hersenletsel. Het is mooi om de passie en toewijding van alle betrokkenen te zien. Door het verspreiden, vertalen en verbinden van kennis wil ik een bijdrage leveren om passende zorg en een sluitende zorgketen te realiseren voor deze kwetsbare groep.