Academie

< Terug

Masterclass LBS

EENnacoma heeft in samenwerking met de Hersenstichting op 15 december een online masterclass gelanceerd. De masterclass gaat over langdurige bewustzijnsstoornissen en is speciaal voor zorgverleners.

Ieder jaar raken in Nederland duizenden mensen door ernstig hersenletsel in coma. Meestal duurt een coma maar kort, en komt de patiënt snel weer bij bewustzijn. Maar het kan ook dat iemand zijn ogen weer opendoet en zelfstandig ademt, en zich toch niet, of maar heel beperkt, bewust lijkt te zijn van zijn eigen bestaan en dat van de omgeving. We noemen dat een langdurige bewustzijnsstoornis (LBS).

De laatste jaren is de zorg voor mensen met een LBS, mede dankzij de inzet van de Hersenstichting en het expertisenetwerk EENnacoma, ingrijpend veranderd. Patiënten krijgen nu beter passende zorg, met de bedoeling ze te helpen herstellen naar een uitkomst die ze zelf acceptabel zouden vinden. Zorgverleners, zoals artsen, verpleegkundigen en therapeuten, hebben grote behoefte aan informatie over LBS. Omdat de zorg, juist nu, onder grote druk staat en het moeilijk is om experts door het hele lang scholing te laten geven, heeft EENnacoma daarvoor een innovatieve oplossing bedacht.

Met de online masterclass over LBS van 45 minuten, die gratis online beschikbaar wordt gesteld door EENnacoma, kan iedereen die zorg verleent aan patiënten met LBS de belangrijkste feiten leren kennen. Welke bewustzijnsniveaus zijn er? Welke behandelingsmogelijkheden hebben we tegenwoordig in Nederland? Welke morele thema's spelen een rol bij de zorg voor mensen met een langdurige bewustzijnsstoornis? In de film worden deze en nog veel meer vragen beantwoord. Als zorgverlener kun je de masterclass over LBS online bekijken op het moment dat het jezelf het beste uitkomt. Natuurlijk is de masterclass ook beschikbaar voor familieleden van patiënten en beleidsmakers.

Benieuwd? Bekijk de trailer of bekijk de volledige masterclass.

Voor vragen: neem contact op met EENnacoma: eennacoma.elg@radboudumc.nl